Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Verticale Ribbels In Je Nagels: Oorzaken En Zorgtips

Verticale Ribbels In Je Nagels: Oorzaken En Zorgtips

 • bởi
🖐Do you have Vertical Nail Ridges? [Causes & Treatment]🖐

Verticale Ribbels In Je Nagels: Oorzaken En Zorgtips

🖐Do You Have Vertical Nail Ridges? [Causes \U0026 Treatment]🖐

Keywords searched by users: verticale ribbels in je nagels ribbels in nagels schildklier, geribbelde nagels in de lengte, ribbels nagels vitaminegebrek, ribbels op nagels en haaruitval, longitudinale groeven nagels, horizontale ribbels in duimnagel, horizontale ribbels in nagels, geribbelde nagels b12

Verticale Ribbels in Je Nagels: Oorzaken, Behandeling en Preventie

Verticale ribbels in je nagels kunnen een teken zijn van verschillende onderliggende oorzaken, van vitaminegebrek tot gezondheidsproblemen. Deze markeringen, ook wel longitudinale groeven genoemd, kunnen variëren in diepte, aantal en locatie op de nagel. Hoewel ze vaak onschadelijk zijn, kunnen ze soms een indicatie zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem. In dit artikel bespreken we de mogelijke oorzaken, behandelingsopties en preventieve maatregelen met betrekking tot verticale ribbels in je nagels.

Oorzaken van Verticale Ribbels

Ribbels in Nagels door Schildklieraandoeningen

Een verstoorde schildklierfunctie kan resulteren in verticale ribbels op je nagels. De schildklier reguleert de stofwisseling en een onbalans kan nagelveranderingen veroorzaken.

Geribbelde Nagels in de Lengte door Trauma of Beschadiging

Langdurige druk op de nagel of letsel aan de nagelmatrix kan resulteren in longitudinale groeven op de nagels. Dit kan voorkomen bij mensen die regelmatig nagelbijten of door herhaalde stress op de nagels.

Ribbels op Nagels en Vitaminegebrek

Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, zoals vitamine A, vitamine C, biotine (vitamine B7), en ijzer, kan leiden tot nagelveranderingen, waaronder verticale ribbels.

Ribbels op Nagels en Haaruitval

Soms kunnen verticale ribbels op de nagels gepaard gaan met haaruitval als gevolg van een onderliggende gezondheidsaandoening, zoals alopecia areata, een auto-immuunziekte die haarverlies veroorzaakt.

Horizontale Ribbels in Duimnagels

Naast verticale ribbels kunnen horizontale ribbels in duimnagels voorkomen als gevolg van systemische ziekten zoals psoriasis, eczeem of zelfs koorts.

Horizontale Ribbels in Nagels en Geribbelde Nagels door B12-tekort

Een tekort aan vitamine B12 kan niet alleen leiden tot horizontale ribbels op de nagels, maar ook tot geribbelde nagels in de lengte, naast andere symptomen zoals vermoeidheid en duizeligheid.

Behandeling en Preventie

Raadpleeg een Professional

Als je regelmatig verticale ribbels op je nagels opmerkt of als ze gepaard gaan met andere symptomen, is het raadzaam een arts te raadplegen om mogelijke onderliggende gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Gezonde Voeding en Supplementen

Zorg voor een uitgebalanceerd dieet rijk aan vitamines en mineralen. Overweeg het gebruik van supplementen na overleg met een zorgverlener, vooral als er sprake is van aanhoudende tekorten.

Nagelverzorging en Bescherming

Vermijd overmatige blootstelling aan chemicaliën en voorkom beschadiging van je nagels door ze te beschermen tijdens huishoudelijke taken of gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

Hydratatie en Hygiëne

Houd je nagels gehydrateerd door regelmatig nagelriemolie te gebruiken. Houd ook je handen en nagels schoon om infecties te voorkomen.

Beschermende Nagelbehandelingen

Overweeg beschermende behandelingen zoals het aanbrengen van een nagelverharder of het gebruik van speciale lakken die de nagels beschermen en versterken.

Veelgestelde Vragen (FAQs)

1. Zijn verticale ribbels in de nagels altijd een teken van een gezondheidsprobleem?

Niet altijd. Soms zijn verticale ribbels simpelweg het gevolg van veroudering of tijdelijke stress op de nagels. Het is echter raadzaam om een arts te raadplegen als je frequente en plotselinge veranderingen opmerkt.

2. Hoe lang duurt het voordat verticale ribbels op de nagels verdwijnen?

Dit hangt af van de oorzaak. Als de ribbels het gevolg zijn van een trauma, kunnen ze uitgroeien naarmate de nagel groeit. Bij onderliggende gezondheidsproblemen kan de behandeling gericht zijn op het onderliggende probleem en kan het even duren voordat de nagels verbeteren.

3. Kunnen verticale ribbels in nagels voorkomen worden?

Het voorkomen van verticale ribbels kan gedeeltelijk worden bereikt door een gezonde levensstijl, goede voeding, en het vermijden van nageltrauma. Regelmatige nagelverzorging en het beschermen van je nagels helpen ook om de kans op ribbels te verminderen.

4. Moet ik specifieke supplementen nemen om ribbels in mijn nagels te verminderen?

Het nemen van supplementen moet altijd worden besproken met een zorgverlener. Als een tekort aan voedingsstoffen de oorzaak is van de ribbels, kan het aanvullen van deze tekorten helpen, maar overdosering kan schadelijk zijn.

5. Zijn er huisremedies om verticale ribbels in nagels te verminderen?

Sommige mensen vinden baat bij het regelmatig gebruik van nagelriemolie of hydraterende crèmes om de nagels te versterken en ribbels te verminderen. Echter, effectiviteit kan variëren en het is belangrijk om gezondheidsadvies te zoeken als de ribbels aanhouden.

Verticale ribbels in je nagels kunnen soms gewoon een cosmetische zorg zijn, maar het is altijd verstandig om veranderingen in nagelstructuur serieus te nemen, vooral als ze frequent voorkomen of gepaard gaan met andere symptomen. Het raadplegen van een zorgverlener kan helpen bij het identificeren van mogelijke onderliggende oorzaken en het bepalen van de beste behandelingsaanpak.

Disclaimer: Dit artikel dient slechts ter informatie en vervangt geen professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voor persoonlijk advies en behandeling.

Door het volgen van goede nagelverzorgingspraktijken en het aannemen van een gezonde levensstijl, kun je de kans op verticale ribbels in je nagels minimaliseren en genieten van gezondere nagels.

Categories: Samenvatting 63 Verticale Ribbels In Je Nagels

🖐Do you have Vertical Nail Ridges? [Causes & Treatment]🖐
🖐Do you have Vertical Nail Ridges? [Causes & Treatment]🖐

Ribbels In Nagels Schildklier

Ribbels in Nagels: Begrijpen, Behandelen en Verzorgen

Nagels kunnen veel onthullen over iemands gezondheid, en een van de tekenen die zichtbaar kunnen zijn, zijn ribbels op het nageloppervlak. Ribbels in de nagels, ook wel longitudinale (verticale) of transversale (horizontale) ribbels genoemd, kunnen verschillende oorzaken hebben, variërend van onschadelijk tot mogelijk indicatief voor onderliggende gezondheidsproblemen. In dit artikel duiken we dieper in op de aard van deze ribbels, mogelijke oorzaken, en hoe je ze kunt behandelen en verzorgen.

Anatomie van Nagelribbels

Longitudinale (Verticale) Ribbels

Longitudinale ribbels lopen van de nagelriem naar de vrije rand van de nagel. Ze kunnen fijn zijn en nauwelijks opvallen, of juist dieper en meer uitgesproken. Deze ribbels ontstaan vaak door veranderingen in de nagelmatrix en zijn meestal een natuurlijk gevolg van veroudering. In sommige gevallen kunnen ze echter wijzen op bepaalde gezondheidsproblemen of tekorten.

Transversale (Horizontale) Ribbels

Transversale ribbels lopen over de breedte van de nagel en worden ook wel “Beau’s lines” genoemd. Deze ribbels kunnen duiden op ernstigere gezondheidsproblemen, zoals ziekten, trauma of langdurige stress op het lichaam. Vaak worden ze veroorzaakt door onderbrekingen in de nagelgroei, bijvoorbeeld door ziekte of letsel.

Oorzaken van Nagelribbels

Mogelijke Onschadelijke Oorzaken

 1. Veroudering: Longitudinale ribbels komen vaak voor bij het ouder worden en zijn meestal geen reden tot bezorgdheid.
 2. Tekorten: Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, zoals ijzer, zink of vitamine C, kan ribbels veroorzaken.

Potentieel Ernstige Oorzaken

 1. Ziekten: Ernstige ziekten zoals diabetes, psoriasis, of schildklieraandoeningen kunnen nagelveranderingen, inclusief ribbels, veroorzaken.
 2. Trauma: Fysiek trauma aan nagels, zoals letsel aan de nagelmatrix, kan ribbels veroorzaken.

Behandeling en Verzorging

Veranderingen in Levensstijl en Voeding

 • Gezonde voeding: Het aanvullen van voedingsstoffen zoals ijzer en vitamines kan helpen bij het verminderen van ribbels.
 • Hydratatie: Zorg voor voldoende hydratatie, omdat uitdroging de nagelgezondheid kan beïnvloeden.

Medische Hulp

 • Raadpleeg een arts: Bij aanhoudende of plotselinge veranderingen in nagelribbels is het raadzaam om een arts te raadplegen om eventuele onderliggende gezondheidsproblemen uit te sluiten of te behandelen.

Nagelverzorging

 • Nagelriemolie: Het regelmatig gebruik van nagelriemolie kan helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid van de nagels.
 • Bescherming: Bescherm de nagels tegen letsel of schade door het gebruik van handschoenen bij huishoudelijk werk.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

1. Zijn ribbels in nagels altijd een teken van een gezondheidsprobleem?

Niet altijd. Sommige ribbels zijn een natuurlijk gevolg van veroudering, terwijl andere veroorzaakt kunnen worden door onschadelijke oorzaken zoals voedingsdeficiënties.

2. Moet ik onmiddellijk een arts raadplegen als ik ribbels in mijn nagels opmerk?

Als de ribbels plotseling verschijnen of gepaard gaan met andere symptomen, is het verstandig om een arts te raadplegen om ernstigere gezondheidsproblemen uit te sluiten.

3. Kan nagelverzorging helpen bij het verminderen van ribbels?

Ja, regelmatige hydratatie, het gebruik van nagelriemolie en bescherming van de nagels kunnen helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid van de nagels en het verminderen van ribbels.

4. Zijn er bepaalde voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het verminderen van nagelribbels?

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, zink en vitamine C kunnen gunstig zijn voor de gezondheid van de nagels. Overleg met een voedingsdeskundige voor advies op maat.

5. Hoe lang duurt het voordat nagelribbels verdwijnen na aanpassingen in voeding of levensstijl?

Het kan enige tijd duren voordat verbeteringen zichtbaar zijn. Het verschilt per individu, maar met consistente verbeteringen in voeding en levensstijl kunnen nagelribbels na verloop van tijd verminderen.

Ribbels in nagels kunnen een variatie aan oorzaken hebben, van onschuldige situaties tot indicatoren van serieuze gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om ze niet te negeren en indien nodig professioneel advies in te winnen. Goede nagelverzorging en aandacht voor voeding kunnen helpen bij het bevorderen van gezonde nagels en het verminderen van ribbels.

Geribbelde Nagels In De Lengte

Geribbelde Nagels in de Lengte: Een Diepgaande Gids

Nagelgezondheid is een belangrijk aspect van algemene lichaamsverzorging. In deze gids duiken we diep in het fenomeen van geribbelde nagels in de lengte, onderzoeken we mogelijke oorzaken, bieden we inzichten in preventieve maatregelen, en geven we advies over mogelijke behandelingen.

Inleiding

Geribbelde nagels in de lengte kunnen een bron van zorg en ongemak zijn voor velen. Deze ribbels, die langs de lengte van de nagels lopen, kunnen variëren in diepte en frequentie. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van geribbelde nagels in de lengte bespreken, van mogelijke oorzaken tot preventieve maatregelen en behandelingen.

Wat Zijn Geribbelde Nagels in de Lengte?

Geribbelde nagels, ook wel bekend als longitudinale nagelribbels, zijn lijnen of groeven die parallel aan de lengte van de nagel lopen. Deze ribbels kunnen variëren van fijn tot diep en kunnen één of beide nagels beïnvloeden. Het kan een cosmetisch probleem zijn, maar het kan ook een indicatie zijn van onderliggende gezondheidsproblemen.

Mogelijke Oorzaken

1. Leeftijd en Nagelveranderingen

Met het ouder worden, ondergaan nagels natuurlijke veranderingen. Ze kunnen dunner worden en vatbaarder worden voor ribbels. Dit is meestal een normaal onderdeel van het verouderingsproces.

2. Trauma aan de Nagelmatrix

Een veelvoorkomende oorzaak van geribbelde nagels is trauma aan de nagelmatrix, het gebied waar nagels groeien. Dit trauma kan het gevolg zijn van letsel, stoten, of herhaalde druk op de nagel.

3. Voedingsdeficiënties

Een gebrek aan essentiële voedingsstoffen zoals biotine, ijzer, zink en andere vitaminen kan bijdragen aan nagelproblemen, waaronder ribbels in de lengte.

4. Ziekten en Medische Aandoeningen

Sommige medische aandoeningen, zoals psoriasis, eczeem en artritis, kunnen de nagels beïnvloeden en leiden tot ribbels.

5. Medicijngebruik

Sommige medicijnen, zoals bepaalde antibiotica of chemotherapie, kunnen invloed hebben op de nagelgroei en leiden tot ribbels.

Preventieve Maatregelen

1. Evenwichtige Voeding

Een evenwichtige voeding rijk aan vitaminen en mineralen is essentieel voor gezonde nagels. Voedingsmiddelen zoals eieren, noten, vis en groene bladgroenten kunnen bijdragen aan sterke en gladde nagels.

2. Goede Nagelverzorging

Regelmatige nagelverzorging, waaronder het trimmen van nagels en het gebruik van vochtinbrengende crèmes, kan helpen bij het voorkomen van ribbels.

3. Bescherming tegen Trauma

Het vermijden van herhaalde trauma’s aan de nagels, zoals stoten of overmatig gebruik van nagellak en nagellakverwijderaars, kan helpen bij het voorkomen van ribbels.

4. Gezonde Levensstijl

Een gezonde levensstijl met voldoende slaap, lichaamsbeweging en stressbeheersing kan ook bijdragen aan de algehele gezondheid van de nagels.

Behandelingsopties

1. Topische Behandelingen

Voor milde gevallen van geribbelde nagels kunnen topische behandelingen zoals nagelverharders en vochtinbrengende crèmes helpen de nagelstructuur te verbeteren.

2. Supplementen

Het nemen van supplementen, zoals biotine, kan nuttig zijn bij het bevorderen van gezonde nagelgroei.

3. Medische Interventie

In ernstigere gevallen, waar de ribbels worden veroorzaakt door onderliggende gezondheidsproblemen, kan medische interventie nodig zijn. Raadpleeg in deze gevallen een arts voor gepast advies.

FAQ

Q1: Zijn geribbelde nagels een teken van een ernstig gezondheidsprobleem?

A1: Niet altijd, maar het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Sommige gevallen van geribbelde nagels kunnen het gevolg zijn van natuurlijke veroudering, terwijl andere wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen.

Q2: Kan ik zelf iets doen om geribbelde nagels te behandelen?

A2: Ja, milde gevallen kunnen vaak worden behandeld met goede nagelverzorging, een gezonde voeding en het vermijden van trauma aan de nagels.

Q3: Moet ik een arts raadplegen voor geribbelde nagels?

A3: Als de ribbels plotseling verschijnen, gepaard gaan met andere symptomen, of als u zich zorgen maakt, is het raadzaam een arts te raadplegen om de onderliggende oorzaak te bepalen.

Conclusie

Geribbelde nagels in de lengte kunnen variëren van een esthetisch ongemak tot een indicatie van onderliggende gezondheidsproblemen. Door de mogelijke oorzaken, preventieve maatregelen en behandelingsopties te begrijpen, kun je proactief zorgen voor de gezondheid van je nagels. Onthoud dat, bij twijfel of aanhoudende zorgen, het altijd verstandig is om professioneel medisch advies in te winnen.

Referenties:

Ribbels Nagels Vitaminegebrek

Ribbels in Nagels: Een Diepgaande Gids over Vitaminegebrek

Door de eeuwen heen hebben mensen nagels beschouwd als een indicatie van gezondheid en welzijn. Het fenomeen van ribbels in nagels, ook wel bekend als “ribbels nagels vitaminegebrek,” is een onderwerp dat de aandacht verdient. In deze uitgebreide gids duiken we diep in de wereld van nagelgezondheid, bespreken we de mogelijke oorzaken van ribbels in nagels, en verkennen we hoe vitaminegebrek een cruciale rol kan spelen in dit fenomeen.

Ribbels in Nagels: Een Overzicht

Ribbels in nagels zijn een veelvoorkomend verschijnsel dat mensen vaak verontrust. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal voorkomen en variëren in intensiteit. Hoewel sommige ribbels onschadelijk kunnen zijn, kunnen anderen een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen, zoals vitaminegebrek.

Horizontale Ribbels

Horizontale ribbels, ook wel bekend als Beau’s lijnen, verschijnen als dwarse deukjes of groeven op de nagels. Ze kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder trauma, ernstige ziekten, of zelfs chemotherapie. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is echter het verband met voedingsstoffentekorten, met name vitamines.

Verticale Ribbels

Verticale ribbels, aan de andere kant, lopen van de nagelriem naar de nageluiteinden. Ze worden vaak geassocieerd met veroudering en worden als normaal beschouwd. Echter, wanneer deze ribbels dieper en prominenter worden, kan dit wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen. Opnieuw kan vitaminegebrek een cruciale rol spelen.

Vitaminegebrek en Nagelgezondheid

Vitamines zijn essentiële voedingsstoffen die een cruciale rol spelen in verschillende lichaamsfuncties, waaronder de groei en gezondheid van nagels. Een gebrek aan bepaalde vitamines kan leiden tot verschillende nagelproblemen, waaronder ribbels.

Vitamine A

Vitamine A is essentieel voor de productie van keratine, een proteïne dat de structuur van nagels, huid en haar ondersteunt. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot droge en broze nagels, en mogelijk tot het ontstaan van ribbels.

Vitamine B-complex

Verschillende B-vitamines, waaronder Biotine (B7), zijn van vitaal belang voor gezonde nagels. Biotine speelt een specifieke rol in de keratinisatie van nagels. Een tekort kan leiden tot fragiele nagels met ribbels.

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant die de collageenproductie bevordert. Collageen is essentieel voor de stevigheid en elasticiteit van de nagels. Een tekort aan vitamine C kan bijdragen aan de vorming van ribbels.

Andere Nutriënten

Naast vitamines zijn mineralen zoals ijzer en zink ook cruciaal voor nagelgezondheid. IJzertekort kan bijvoorbeeld leiden tot broze nagels, terwijl een tekort aan zink de groei van nagels kan beïnvloeden.

Wat Kun Je Doen Tegen Ribbels in Nagels?

Het aanpakken van ribbels in nagels vereist vaak een holistische benadering. Hier zijn enkele stappen die je kunt overwegen:

1. Voeding Aanpassen

Zorg voor een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan vitamines en mineralen. Voedingsmiddelen zoals eieren, noten, bladgroenten en vis bevatten voedingsstoffen die gunstig zijn voor nagelgezondheid.

2. Voedingssupplementen

In sommige gevallen kan het nemen van voedingssupplementen, zoals Biotine, helpen bij het verbeteren van de conditie van de nagels. Raadpleeg echter altijd een arts voordat je supplementen toevoegt aan je dieet.

3. Hydratatie

Voldoende water drinken is essentieel voor algemene gezondheid, inclusief de gezondheid van je nagels. Hydratatie bevordert de flexibiliteit en sterkte van de nagels.

4. Bescherming

Bescherm je nagels tegen schadelijke invloeden zoals agressieve chemicaliën en overmatig gebruik van nagellak en nagellakremovers. Draag handschoenen bij huishoudelijke taken om trauma aan de nagels te verminderen.

5. Medische Hulp

Als ribbels in nagels aanhouden of gepaard gaan met andere symptomen, is het belangrijk om medische hulp te zoeken. Een arts kan onderliggende gezondheidsproblemen identificeren en behandelen.

Veelgestelde Vragen

1. Zijn ribbels in nagels altijd een teken van vitaminegebrek?
Niet noodzakelijk. Hoewel vitaminegebrek een veelvoorkomende oorzaak is, kunnen ribbels ook worden veroorzaakt door andere factoren, zoals trauma, ziekten, of veroudering.

2. Hoe lang duurt het voordat verbeteringen in nagelgezondheid zichtbaar zijn na dieetveranderingen?
De snelheid van verbetering varieert per persoon. Over het algemeen kun je na enkele maanden veranderingen in nagelgezondheid opmerken na het aanpassen van je dieet.

3. Is het nemen van vitaminesupplementen veilig voor het verbeteren van nagelgezondheid?
Ja, in veel gevallen kunnen vitaminesupplementen veilig worden gebruikt, maar het is raadzaam dit te bespreken met een arts om overdosering te voorkomen.

4. Kan stress ribbels in nagels veroorzaken?
Ja, stress kan een rol spelen bij nagelgezondheid. Het kan de opname van voedingsstoffen beïnvloeden en directe invloed hebben op de groei van nagels.

5. Wanneer moet ik medische hulp zoeken voor ribbels in mijn nagels?
Als ribbels aanhouden, gepaard gaan met pijn of veranderingen in de nagelstructuur, is het raadzaam medische hulp te zoeken voor een grondige evaluatie.

Conclusie

Ribbels in nagels zijn niet alleen cosmetisch ongemak; ze kunnen waardevolle informatie verschaffen over de algehele gezondheid. Vitaminegebrek is een belangrijke factor die bijdraagt aan deze nagelveranderingen. Door bewust te zijn van je voeding en eventuele tekorten aan te pakken, kun je niet alleen de conditie van je nagels verbeteren, maar ook je algehele welzijn bevorderen. Raadpleeg altijd een professional voor persoonlijk advies en behandeling.

Update 19 verticale ribbels in je nagels

Ribbels In Nagels: Horizontale En Verticale Ribbels | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Ribbels In Nagels: Horizontale En Verticale Ribbels | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Ribbels In Nagels: Dít Zijn De Mogelijke Oorzaken
Ribbels In Nagels: Dít Zijn De Mogelijke Oorzaken
Ribbels In Nagels: Wat Zijn Het En Wat Kun Je Tegen Deze Strepen Doen? - 2X2
Ribbels In Nagels: Wat Zijn Het En Wat Kun Je Tegen Deze Strepen Doen? – 2X2
Groeven Of Ribbels In Nagels: Oorzaken Van Geribbelde Nagels | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Groeven Of Ribbels In Nagels: Oorzaken Van Geribbelde Nagels | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Ribbels In Nagels: Horizontale En Verticale Ribbels | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Ribbels In Nagels: Horizontale En Verticale Ribbels | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Ribbels In Nagels: Dít Zijn De Mogelijke Oorzaken
Ribbels In Nagels: Dít Zijn De Mogelijke Oorzaken
Zorgen Voor Je Nagels - Wikihow
Zorgen Voor Je Nagels – Wikihow
Ribbels Op De Nagels Zijn Een Veel Voorkomend Probleem | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Ribbels Op De Nagels Zijn Een Veel Voorkomend Probleem | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Wat Kun Je Aan Je Nagels Aflezen? - Drogisterij Aj Van Der Pigge
Wat Kun Je Aan Je Nagels Aflezen? – Drogisterij Aj Van Der Pigge
Groeven Of Ribbels In Nagels: Oorzaken Van Geribbelde Nagels | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Groeven Of Ribbels In Nagels: Oorzaken Van Geribbelde Nagels | Mens En Gezondheid: Aandoeningen
Beauty | Gezondheid.Be
Beauty | Gezondheid.Be
Geribbelde Nagels: Waarom Het Gebeurt En Hoe Kun Je Het Herstellen?
Geribbelde Nagels: Waarom Het Gebeurt En Hoe Kun Je Het Herstellen?
Voeding Voor Nagels - Myprotein™
Voeding Voor Nagels – Myprotein™

See more here: tinnongtuyensinh.com

Learn more about the topic verticale ribbels in je nagels.

See more: https://tinnongtuyensinh.com/geld blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *